Båter i Danmark

Det var mange flotte båter og finne i Norge, Sverige og Finland. Dyre båter og rimelige båter, og store og små båter. Men vi fortsetter og da tar vi turen over til Danmark og ser på hva de har å tilby av båt som er danskproduserte.

DANSKE BÅTPRODUSENTER

Vi starter med X- Yachts, etablert i 1979 i Haderslev. Her produseres luxeriøse seilbåter i flere størelser og prisklasser. Båtene har fått betegnelsene Xc, Xp og X og ligger i prisklassen fra 116 000 euro og opp til ca. 2,1 millioner euro, litt for enhver smak og lommebok.

Brandt- Møllers baadebyggeri er neste, etablert i 1946 så dette er et godt etablert båtbyggeri. Her produseres det små trebåter og glassfiber båter. De vurderer også husbåter i sin produksjon, og har tegningene ligger klare på en modell de allerede har døpt til Houseboats-2-move. Med 16,5 meters lengde og på to etasjer blir det 170 kvm, så det blir nok tumleplass for hele familien her. Foreløbig ligger det ikke noen prislapp ute på denne båten, men den vil nok koste en del.

Børresen Bådebyggeri ligger i Vejile Øst og har over 70 års erfaring med båtbygging. Det blir produsert seilbåter av typen BB Drage, BB 10 meter, BB Soling, BB Yngling, CB 66 og G Force X- Treme 25. Dette er båter som blir brukt mye i seil regata`er og er konstruert også for dette.

Nordship Yacht som etablert i 1978 og het da Buchwald Yachtværft, de overtok rettighetene til Nordships båtprogram i 1988 og videreutviklet båtene til det de er i dag. Produksjons-lokalene ligger i dag i Lunderskov hvor det hovedsakelig blir produsert seilbåter, men de har også motorbåter som Nordic Cruiser en flott day cruiser. Seilbåtene går under betegnelsen 380 DS, 40 DS, 430 DS, 430 DS Classic og Custom Line.

Bådbygger Peter Madsbøll bli neste, han produserer klink bygde båter i forskjellige varianter, fra små robåter og små seilbåter til større fiskebåter. Her utføres også reperasjoner av trebåter, Dette er et lite firma som ligger på en gård i Øsløs med utsikt over Limfjorden.

Luffe Yachts i Kolding, der finner man seilbåter med høy kvalitet, Oluf Jørgensen startet sin båtbygger karriere i 1963, da som ansatt. Han startet som selvstendig båtbygger med Luffe i 1973 og utviklet flere modeller utover tiden, alt fra 36 fot opp til 54 fot. Seilbåter med god komfort og kvalitet.

Flere seilbåter finner man hos Nordborg Baadebyggeri som ligger i Nordborg. Med 80 års erfaring med båtbygging har de god erfaring med seilbåter. De har båter i fra 9 meter opp til 12,43 meter, her får du også reparert det meste på din båt, også motoren.

Fra elegante seilbåter over til mere verdagsbåt for fritidsbruk. Poca bådværft har drevet på i ca 50 år og produserer i da hovedsaklig glassfiberbåter, verftet har sin beliggenhet i Hedensted som er på østsiden av Danmark, ikke langt unna Vejle fjord. Modellene varierer fra små robåter og opp til fiskebåter og passasjer båter som er 7,7 meter lange. Passasjer båten kan ta opp til 12 personer og fiskebåten her opp til 2260 kilo lastekapasitet.

Der avslutter vi turen innom Danmark og båtprodusentene der. Dette var bare ett lite utvalg av båtbyggere som finnes her, vi får se hvor turen går i neste artikkel. Følg med videre.

Tags:

Del dette innlegget