EUROPEISKE BÅTPRODUSENTER

Etter å ha gått igjennom forskjellige båttyper i Norge –  alt fra små robåter til store havseilere. Og de nordiske landenes båtprodusenter beveger, vi oss litt lengre ned i Europa og ser hva de har og tilby av båter og produksjon. Det er mange produsenter langs hele kysten og andre steder i hele Europa, så jeg tviler på at jeg rekker med særlig mer enn litt fra Tyskland før jeg avslutter denne artikkelen.

Tyskland

Vel inne i Tyskland er Bavaria Yachtbau, som ligger i Giebelstadt i Tyskland første stopp. De har også en avdeling i Rochefort i Frankrike, men det får bli senere. Dette firmaet ble til i slutten av 1970 tallet og hadde stor suksess med sine båter, de klarte og bli en av Europas største båtbyggere i løpet av ca 20 år.

Her lages det små seilbåter fra 23 fot til store på opp til 46 fot. Motorbåter fra 29 fot og opp til 46 fot samt catamaran båter på 40 til 46 fot. Dette er båter for de med en solid bankkonto, eksklusive båter med alt tenkelig utstyr.

KaiserWerft er neste, dette er luxusbåter i topp sjiktet. Den minste båten de produserer er på 30 meter og den største på hele 86 meter, her snakker vi virkelig om store båter, igjen kun for de med nok penger i banken. Her er det kvalitet og utstyr de fleste bare kan drømme om, men med over 70 års erfaring har de nok full kontroll på sine produkter og skuffer nok neppe.

De har da produsert over 100 yachts på opp mot nesten 70 meter gjennom tidene, alt på bestillinger fra kjøperene som selvsagt vil ha sine egene stiler og sitt eget preg på båtene. Noe man mer en gjerne får når man har penger nok. Da etterspørselen har økt på disse luxus båtene har de utvidet og åpnet verft i både Dubai og i Istanbul. De har i sitt program tre kategorier av båter, motor yachts med fem forskjellige modeller, mega yachts med seks modeller og Catamaran med fem modeller. I tillegg til disse modellene har de nå lagd nye tegninger klare til seks modeller av Kaiser serien som er klare til produksjon, som har fått navnet Kaiser- 35 til Kaiser- 65. Det er bare og vente på bestillingene.

Lurssen Werft holder til i Bremen Vegesack, dette verftet kan nok samenlignes med Kaiser Werft i type båter med store og luxeriøse fartøy. Det er i dag fjerde generasjon som driver verftet, som i sin tid ble etablert i midten av 1870 tallet av Friedrich Lurssen. Båtene de lagde den gangen var stort sett små motorbåter som var beregnet til mannen i gata, ingen overdådig luxus. Men tidene forandrer seg og kjøperne blir mere kravstore så man må etterkomme kundenes ønsker, noe de har gjort suksess med. De betegnes i dag som en av de største innen superyachts produsenter i verden.

De kan også vise frem den største privat yachet i verden på hele 180 meter lang. Dette var tilbake i 2013 så den rekorden er nok slått i dag, den som bestilte denne båten som fikk navnet Azzam, var presidenten av United Arab Emirates, Khalifa Nahyan. En mann med utrolig mye penger.

Der avslutter vi dagens artikkel om luxusbåter. Vi fortsetter og se på båt produsenter i neste artikkel så bli med videre.

Tags:

Del dette innlegget