Finske båtmerker

Etter å ha kikket på flere båtmerker i både Norge og i Sverige så er Finland neste. Finnene har også mye å by på så det blir litt tilfeldig hva jeg velger å kikke litt nærmere på. Å skrive om alt blir for mye i denne omgangen. Men her kommer et lite utvalg:

Finland

Først ut blir NAUTICAT, det ligger i Riihikoski. Her produseres det Yacht av typen seilere og motorseilere fra 10 meter til 15,90 meter. Så kommer vi fram til noe virkelig luxeriøst, BALTIC YACHTS. De holder til i Jakobstad. Her er det mest seilbåter som produseres, men de har også motordrevene yachter på opp til 78 fot. Seilbåtene er på opp til 29,65 meter.

FINNMASTER holder til i Lahdenpræntie. Her produseres det båter for mere allment bruk. Day cruisere og cabin cruisere. Båtene produseres hovedsakligen i aluminium. Seriene heter Bow rider, Grp boats, Cabin, Day cruiser, Console og Bow rider. TARGA er en båt type beregnet som yrkes båt, fra 7,66 meter til 14,36 meter. Disse båtene blir brukt som politibåter, redningsbåter, brann båter, legebåter, taxi båter, charter båter mm.

AQUADOR med sin noe spesielle design, holder til i Kuopio.

De har modeller som Walkaround, som passer like godt til fisking som til party. Daycruisere, hardtop og cabin cruisere. Neste er BELLA BOATS, holder til i Kuopio. Her produseres det også day cruisere, hardtoppbåter, cabin cruisere og åpne båter. Modellene heter Raid, Patrol, DC og BR. Så er det GRANDEZZA, også her er produksjonen basert på day cruisere og cabin cruisere. Her kan du velge båter fra 7,56 meters lengde opp til 12,3 meter. Firmaet holder til i byen Kokkola.

FLIPPER BOATS holder til i Kuopio. Her produseres det en mindre type av day cruisere, sport top og sportskonsoll.  BUSTER er produsert i aluminium, de startet opp i 1955 og består hovedsakligen av åpne båter fra 3,88 meter til 7,14 meter. De har en modell med overbygg som heter Cabin E, de øvrige er av den åpne typer med modell navn som Mini, S, M, L, X, Xl, Xxl, Magnum, Phantom, E-serien og Buster Q.

Merket ALBATROSS som eies av Veneveistæmø Syrjæuo og holder til i Piikkiø består av cabincruisere. Her er ikke utvalget det største men ikke noe dårligere båter av den grunn. Albatross serien består av 35 Aves, 1120 Queen og 871 Flying. 35 aves er på 10,75 meter, 1120 Queen er på 11,20 meter og 871 Flying er på 8,70 meter. Merket TERHI er mindre åpne båter, fra små robåter til motorbåter. De holder til i Rymættylæ og har produsert båter i 45 år. Den minste robåten er på 235 cm med navnet Terhi Baby Fun, mens den største er på 478 cm og har navn som Terhi Saiman, Terhi Saiman Hunter og Terhi Saiman Solar. Den minste motorbåten er på 401cm med navn som Terhi 400 og 400 C, Den største er på 475 cm og har navn som Terhi 475 Twin C og Terhi 475 BR.

Da har jeg sett på noen av produsentene som finnes i Finnland. Listen er betydelig lengre, men jag kan ikke ta med alle her.

I neste artikkel ser jeg litt på Danske båtprodusenter.

Bli med videre.

Tags:

Del dette innlegget