Hvordan velge en ny båt?

Hvordan velge en ny båt?

Vi kjøper flere båter hvert år og nå som det virker som at flere av oss kan komme til å tilbringe somre i Norge, er båtliv i Norge et alternativ til utenlandsferier. Enten du har hatt båt i en stund og ønsker deg en ny eller du skal skaffe seg din første båt, er det en del ting du bør tenke på. Du har kanskje fått kjent litt på hva du vil og ikke vil ha i en båt eller så har du hørt og søkt en del på nettet. Uansett utgangspunktet ditt vil jeg absolutt anbefale at du tar turen innom båtforhandlere og i hvert fall en eller flere båtmesser. Om det ikke haster så mye med å skaffe seg ny båt, planlegg et besøke til Sjøen for alle båtmesse i 2022. Her vil du få en oversikt over båtnyheter og utstyr og ikke minst møte andre båtglade mennesker.

Om Sjøen for alle

Dette er Norges største utstyrs- og båtmesse som arrangeres årlig av Norges Varemesse sammen med NORBOAT. Messen blir avholdt i Lillestrøm i mars måneden. Her kan du se hundrevis av båter og selv om du kanskje ikke endre opp med å kjøpe båt eller nytt utstyr, vil du i hvert fall få masse inspirasjon. Det blir utstilt båter i alle størrelser og prisklasser, retrobåter, maritimt utstyr og fiske og fangsutstyr. Det skal være gode priser på alt det nevnte. Målgruppene er både de som har hatt båt i en stund og ikke har en båt fra før og det er lovet større utvalg enn noen gang både i utstyr og båter.

Råd til båtkjøper

Jeg har tidligere kommet med noen råd, så her vil jeg bare repetere noen av dem og legge til nye. Første og viktigste anbefalingen er å bruke fornuften og ikke bare hjertet når du skal velge. Ikke la enkelte skjønnheter av noen båter blende deg! Sjekk at båten er CE-merket, da dette er et krav som gjelder hele EØS. Dette gjelder båter produsert etter juni 1998. Hvis du ikke er nøye på dette vil du slite med å selge båten videre og få erstatning av forsikringsselskapet ved uhell. Videre må du helst ha en båt med gode kjøreegenskaper. Det ideelle hadde vært å prøve den sammen med en erfaren båtfører. Det blir litt som å se på gamle hus, lurt å ha med en håndverker! Vurder også å kjøpe båt av en kjent produsent, slik at du lettere kan selge båten om eller når du måtte ønske det. Når det er vurdert så kan hjertet følges og utseende kan tas med i betraktning.

Noen båter fra sist messe

Noen båter fra sist messe

Askeladden C6 er en velutstyrt dagcruiser med masse praktiske løsninger. Den er 6,25 m lang og når en fart på ca 30 knop. Motor er CMD 1.7 diesel med 116 hestekrefter og prisen rundt 500.000. Sting 700 Weekender er en moderne båt med bysse og liten sittegruppe. Praktisk sofa som kan slås ut gir god liggeplass. Denne kan brukes året rundt, har motor med 150 hestekrefter, er 7 meter lang og koster rundt 600.000. AMT 200 DCC er også en dagcruiser som kan leveres både med 115 og 150 hestekrefter og gode praktiske løsninger. Den er 6,05 m lang og koster rundt 400.000.

Tags:

Del dette innlegget