Luksus på sjøen 2

For de som har penger nok er det kun luksus i øverste klasse som gjelder. Enten det er i hjemmet, fritidsboligen, bilen, båten eller flyet. Men har man nok kapital er det blitt en vane og velte seg i luksus.For en vanlig arbeider familie er bare litt av denne luksusen bare å drømme om, og jeg tror heller ikke de er så interessert i all denne luksusen.

M/Y Dilbar

M/Y Dilbar hører til gruppen av verdens største privat eide yachter, den ble sjøsatt i 2015 og ble levert eier som er Alisher Burkhanovich Usmanov en Russisk forretningsmann. Skipet ble lagd på verftet til Lurssen i Tyskland, dette verftet her levert mange store luksus yachter. Billig er ikke denne yachten eller, rundt 600 Millioner US Dollar ble sluttprisen. Men da har han en enormt luksuriøs yacht. Her har han plass til rundt 40 gjester og ett mannskap på rundt 80, eget helikopter av typen Airbus H175 som er ombygd og tar syv passasjerer er selvfølgelig på plass. Yachten er litt over 160 meter lang og noe over 20 meter bred utstyrt med diesel elektriske motorer som gir det en mars fart på 18 knop og en toppfart opp imot 23 knop. Dette er den tredje yachten som har dette navnet, alle med Usmanov som eiere. Den første var på rundt 66 meter lang, han skiftet navnet på denne yachten til Ona rett før han mottok nummer to i serien. Han solgte så Ona til den Amerikanske olje millionæren Goldman Sacks og fikk da navnet Natita. Den andre Drilbar var på rundt 110 meter lang, denne ble det også skiftet navn på til Ona før den tredje sto klar. Den ble så lagt ut for salg, det er ingen opplysninger som tyder på at den er solgt ennå.

M/Y Eclipse

Roman Arkadyevich Abramovic har også en enorm luksus yacht, det er M/Y Eclipse. Det var Blohm Voss verftet som stod for byggingen av yachten som ble sjøsatt i 2009 og overlevert eier i 2010. Abramovic er en Russisk Israelsk forretningsmann som også er involvert i politikk. Penger er nok ikke hans største problem, han betalte rundt 500 millioner US Dollar for denne yachten.Han er også kjent for og være eieren av den Engelske fotballklubben Chelsea. M/Y Elipse er på litt over 160 meter lang og rundt 22 meter bred, den er utstyrt med fire dieselmotorer med totalt 39700 hestekrefter som gir en fart på 22 knop.

M/Y Eclipse

Her er det også selvfølgelig nok av luksus om bord, helikopter dekk, svømmebasseng, spa, gym, diskotek, innvendig og utvendig jacuzzi bad, kino og selvfølgelig er det installert heis. Her har man plass til 36 gjester og ett mannskap på 70. Her er det blitt installert anti rakket system som tar seg av sikkerheten og med tre mindre båter og en miniubåt har man muligheter til og komme seg fort til og fra yachten. Tviler ikke på at eier og gjester virkelig nyter tiden de er om bord i denne flotte yachten.

Tags:

Del dette innlegget