Luksus på sjøen

Livet ute på vannet er en flott måte og slappe av på, det blir stadig flere som kjøper seg en båt for og nyte roen der ute. En vanlig arbeider familie nøyer seg med en day cruicer eller en cabin cruiser hvor de har plass til familien og noen få venner. Mens andre igjen som har mer en nok penger vil ha den samme luksusen i båten som de har hjemme. I enkelte tilfeller har de faktisk mere luksus på båten

M/Y Dubai

Luksus yachten M/T Dubai er en av disse skipene som har luksus så det holder om bord. Eieren er Sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum som er vise presidenten og statsministeren i Emirate of Dubai. Foruten og være landets hersker er han også en forretningsmann med store verdier, kan vel unne seg litt ekstra luksus da. Skipet ble i starten bygd av rederiene Lurrsen og Blohm Voss, men prosjektet ble lagt på is en stund til Platinium Yachts kjøpte skroget og ferdigstilte yachten etter Maktoum sitt ønske. Yachten ble ferdig i 2006 og er over 160 meter lang og over 20 meter bred. Her er det plass til over 115 gjester fordelt på 44 lugarer og ett mannskap på nesten 90. Den er utstyrt med fire dieselmotorer som yter hele 38500 hestekrefter, det gir en topp fart på 26 knop. Det som gjestene kan nyte her er flere Jacuzzi bad, gym, svømmebasseng, kino, eget rom for dans, heis og badeplattform. Det er jo også selvfølgelig helikopter dekk her så gjestene lett kan komme og dra herfra. Prislappen på denne herligheten ligger på rundt 400 millioner US Dollar, ikke akkurat småpenger vi snakker om her. Driften av denne båter hvert år koster også en formue, men Maktoum har penger nok så det bekymrer han nok ikke mye.

M/Y Azzam

Enn så lenge den største privat eide yachten i verden er M/Y Azzam som ble ferdig i 2013. Eieren er Khalifa bin Zayed Al Nahyan, medlem av kongefamilien og presidenten i United Arab Emirates samt forretnings mann. Mangler ikke penger denne mannen heller. Yachten er på 180 meter lang og rundt 20 meter bred, her har man rundt 50 suiter som gjestene kan boltre seg i. Her har man også selvsagt helikopter dekk, faktisk to av dem. Det er også to svømmebasseng, diskotek, kino og selvfølgelig en egen mini ubåt Sikkerheten her er også veldig bra, eierens private suite er skuddsikker og yachten har ett eget anti rakett system. Så her bør man føle seg ganske trygg om bord.

M/Y Azzam

Det foreligger egentlig lite informasjon om fasilitetene om bord men jeg tenker at gjestene ikke mangler noe angående luksus her om bord. Toppfarten på 30 knop får den i fra to diesel motorer og to gas turbin motorer som gir hele 94 000 hestekrefter. Prislappen på denne herligheten ligger på over 600 millioner US Dollar, dette må vel være ikke bare den største men også verdens dyreste privateide yacht. Det er heller ikke akkurat billig og holde denne yachten i drift, man regner med at det koster rundt 60 millioner US Dollar i året.

Tags:

Del dette innlegget