Seilbåt

Hvilken type båt man skal anskaffe seg kommer jo mye an på behovet man har, men selvfølgelig også pris og økonomi teller også mye. Det er jo kommet utrolig mange varianter gjennom årene av båter, som privat person har man ett enormt utvalg. Noen vil bare ha en liten båt som man kan ta småturer med og kanskje fiske litt, andre vil gjerne tilbringe mere tid ute på vannet og da egner de litt større båtene som man kan overnatte i.

Seilbåter

Seilbåter

Mange velger da seilbåt som ett alternativ. Da slipper man motorstøyen og kan virkelig nyte roen ute på vannet. Utvalget innen seilbåter er stort, så man finner garantert en båt som passer for behovet der også. Seilbåtens historie stammer i fra det gamle Egypt hvor man brukte seilbåter til å frakte folk og varer langs Nilen. Disse seilbåtene var ganske enkle båter og var gjerne bygd av papyrus som var det mest egnede materialet i nærområdet på den tiden. Dette var ikke så store båtene, rundt 20 meter lange og hadde også en mulighet til å kunne benytte årer om det var vindstille. Utviklingen gikk sin gang og man fikk behov for større båter og gikk da vekk i fra papyrus og over til å bruke fikentre og aksietre som bygge materialer. Utviklingen frem til i dag har vært ganske stor og man bruker lette og sterke materialer sånn at man får solide og gode seilbåter.

Seilbåtvarianter

Variantene innen seilbåter er mange, små enkle som passer til en eller to personer. Disse er populære for de yngre som da gjerne bruker dem til å konkurrere med. Disse småbåtene er ganske enkle og lette å lære seil seilingens kunst med, så de passer godt for nybegynnere. Så har man jo de litt større bårene som egner seg mere til helgeturer og ferier, ypperlige båter som passer for en familie ute på tur. Katamaran båter har også blitt ganske populære i de senere årene, disse flerskrogsbåtene blir også gjerne benyttet i regattaer. Så har man jo de store havgående seilbåtene som koster en formue, ikke akkurat noe som passer en vanlig småbarns familie som skal tilbringe noen dager ute på vannet.

Seilbåtvarianter

Som de andre seilbåtene blir også disse mye brukt i store regattaer som går over store strekninger og varer i mange dager. Her får man virkelig satt sine ferdigheter og utholdenhet på en hard prøve. Man har mange forskjellige varianter av alle disse klassene så man finner garantert en seilbåt som passer for seg selv.

Verdens raskeste seilbåt

Som alt annet er det alltid stor konkurranse om hvem som har den raskeste seilbåten. I dag er det seilbåten Vestas Sailrocket 2 som innehar verdensrekorden, med 126 kilometer i timen. Mannen bak denne spesielle seilbåten er Australieren Paul Larsen sammen med firmaet Vestas som holder til i Danmark. Denne seilbåten er bygd kun for å sette rekorder og egner seg ikke til annet bruk. Her er det kun plass til en person og med den spesielle konstruksjonen har den satt mange rekorder. De holder stadig på med og forbedre båten i forsøket på og slå sine egne rekorder enda.

Tags:

Del dette innlegget