Store og dyre båter

Mange velger å ta seg en tur ut på vannet når man har litt ledig tid i fra hverdagslivets stress og mas. For de fleste holder det med en helt vanlig båt hvor man kan fiske litt, eller rett og slett bare nyte fritiden i. Men noen skal jo alltid ha det siste og det størst som er og få tak i, og dette gjelder også når det kommer til båter. Dette som nå presenteres er kanskje det litt ekstreme, men det finnes mye luksus også i mindre utgaver!

Topaz

Luksus yachten Topas er en av disse store og dyre båtene, også denne yachten er bygd av Larssen verftet i Tyskland.Den ble sjøsatt i 2012 og dagens eier er visestatsministeren i United Arab Emirates som heter Monsour bin Sultan Al Nahyan, han er også medlem av landets kongefamilie.Foruten å være medlem av kongefamilien og en topp politiker eier han også den Engelske fotballklubben Manchester City, mangler ikke penger denne mannen nei.Topaz er omtrent 150 meter lang og litt over 20 meter bred, prislappen var på rundt 530 millioner US dollar.Om bord har man 26 lugarer beregnet på gjestene som har plass til over 60 gjester. Mannskapet er på rundt 80 stykker, treng nok for og yte god service til gjestene om bord.Ellers har man kino, konferanserom, Jacuzzi, svømmebasseng, gym, badeplattform og selvfølgelig ett helikopter dekk.Her mangler ikke gjestene mye når det gjelder luksus.

Sea Cloud

Ett virkelig flott skip er seilskuta Sea Cloud, det ble ferdigstilt allerede i 1931 ved det Tyske veftet Krupp GermaniaWerft.

Sea Cloud

Den første eieren var Amerikanske Marjorie M Post og skipet het da Hussar V, navnendringen kom etter ett par år etter hun overtok skipet.Dette flotte skuta har hatt flere eiere med årene og har vært brukt til diverse formål, under krigen var det den Amerikanske marinen som leide skipet av Post.Etter full overhaling etter krigen ble så skipet overlevert tilbake til Post, men den var for dyr for henne og holde i drift. Den ble solgt flere ganger før den til slutt havnet tilbake i Tyskland og verftet som hadde bygd den. Her ble det tatt full oppgradering og overhaling og eies i dag av ett cruise selskap som leier ut skipet og arrangerer turer selv.

Eos

Eos

En av de største og dyreste seilbåtene i verden er Eos, den hadde en prislapp på omtrent 100 millioner Pund. Så her mangler man ikke mye om bord skulle man tru.Dette er nok en flott yacht bygd av Larssen verftet, det ble sjøsatt i 2006 og eies av Amerikanske Barry Diller som er stor innen media over i Amerika.Den er rundt 100 meter lang og litt over 13 meter bred, god nok plass her ja.Det er plass til 16 gjester om bord i denne tre mastede Bermuda riggen og ett mannskap på rundt 20.Farten kommer opp mot 16 knop ved fulle seil, holder det på en så flott skute.Under ett Norges besøk oppsto det brann i skipet rett utenfor Oslo ved Ormøya. Det var Dillers kone Diane som da var om bord, det ble heldigvis ingen skadet men toppdekket derimot fikk store brannskader.

Tags:

Del dette innlegget